2009-08-26 09:06:42• hírek • samsungsport.hu

A Loki bejutott a BL csoportkörébe

A Bajnokok Ligája-selejtezőjének visszavágóján a DVSC-TEVA két góllal győzte le a Levszki Szófiát, a magyar gárda 4-1-es összesítéssel jutott a BL főtáblájára.

A kezdést követően a Debrecen kezdte aktívabban a meccset, az első percben máris hazai szögletrúgás következett. Az első lehetőség a Levszki Szófia előtt adódott, egy baloldali beadás után a középen helyezkedő vendégjátékos rosszul kezelte le a labdát. Az 5. percben hajszálra került a vezetéstől a Levszki, Szarmov a balösszekötő helyéről, 22 méterről sistergős kapufát rúgott, a kipattanóból a Loki vezetett veszélyes kontrát.

A lüktető, jó iramú meccsen a Loki a 13. percben szerzett vezetést: egy védő által rosszul átvett labdára Coulibaly csapott le, majd megtolta a labdát, és az érkező Varga József elé tálalt, aki nagyon okosan, jobb belsővel a bal sarokba passzolt.

A gól után a Levszki átvette a meccs irányítását, de egy szabadrúgáson kívül komoly helyzetet nem tudtak kialakítani a bolgárok. A magyar csapat főleg kontrákból igyekezett veszélyt teremteni, a 31. percben egy ilyen ellentámadás végén lőtt Rudolf távolról, ekkor még tévedett a Loki támadója.

A 35. percben a magyar kapu előtt alakult ki helyzet, egy hosszú indítás után Hrisztov lőtt fordulásból, lövése nem sokkal kerülte el a debreceni kaput. Egy perccel később már a Levszki tizenhatosa előtt folyt a játék, Rudolf vette át a labdát, tolt egyet rajta, majd 18 méterről védhetetlen lövést zúdított a Levszki kapujának bal felső sarkába.

A fordulás után a Levszki ugyan igyekezett minél jobban megszorongatni a Lokit, de az első percekben a DVSC hatékonyan védekezett. Az első negyedórában a felek egymásnak feszültek, de a kapuk előtt jól működtek a védelmek.

Az első komoly helyzetre a 61. percig kellett várni, a Loki ellentámadásának a végén Varga került helyzetbe, ám lövése pillanatában Petkov kapus szögletre mentett előle. Tíz perccel később Bardon lövése veszélyeztetett, de Polekszics remekül hárított. Egy perc múlva a csereként beállt Dimitrov lövésénél volt dolga a debreceniek hálóőrének.



A Loki magabiztosan játszotta játékát, és esélyt sem adott a vendégeknek a felzárkózásra.

A bolgár gárda derekasan küzdött, de a hajrához közeledve a Levszki feladta.

A DVSC-TEVA bombagólokkal nyerte a BL-selejtezőjének visszavágóját, és 4-1-es összesítéssel jutott a csoportkörbe.

Bajnokok Ligája-selejtező, visszavágó:

DVSC-TEVA-Levszki Szófia 2-0 (2-0)

DVSC-TEVA: Polekszics - Bodnár, Komlósi, Mészáros, Leandro - Varga, Szakály (Dombi 58'), Luis Ramos, Czvitkovics - Rudolf, Coulibaly

Levszki Szófia: Petkov - Benzukane, Topuzakov, Rabeh, Minev - Zé Soares, Szarmov, Jovov (Dimitrov 72'), Bardon - Joazinho (Tasevszki 60'), Hrisztov (Ortega 77')

G.: Varga a 13., Rudolf a 36. percben
Tj.: a DVSC-TEVA 4-1-es összesítéssel



Fotók: DVSC.hu/Sándor Jutka

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: